Ο οίνος παράγεται από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Βερτζαμί με κρυοεκχύλιση και ζύμωση σε ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία.
Χαρακτηρίζεται από φωτεινό τριανταφυλλί χρώμα και πλούσια, γεμάτα φρεσκάδα αρώματα κερασιού, φρέσκιας τομάτας, φράουλας, βατόμουρων και φραγκοστάφυλου.
Στο στόμα, η πλούσια αλκοόλη εξισορροπεί απόλυτα την υψηλή οξύτητα του Ξινόμαυρου. Η αίσθηση του κερασιού και της τομάτας παραμένουν για ώρα, σε μια μακράς διάρκειας επίγευση.
Συνοδεύει ιδανικά, ψάρια, μακαρονάδες και ψητά κρέατα. Σερβίρεται στους 10-12°C.

 

The wine is produced from the Greek varieties Xinomavro & Vertzami   with cryomaceration and fermentation at very low temperatures.
Characterized  by bright rose color and aromas of cherry, fresh tomato, strawberry, raspberry and blackcurrant.

On the palate, the high acidity of Xinomavro is perfectly balanced by the rich content of alcohol.
The feeling of cherry & tomato remain for long time in an impressive aftertaste.
It goes well with fish, pasta and grilled meats.
Best when served at 10-12° C.

 

Recent Projects